«Житомирська меблева фабрика» отримає 24 га землі в індустріальному парку і вкладе у виробництво більше 2 мільярдів гривень

Без категорії

Між Житомирською міською радою та ТОВ «Житомирська меблева фабрика» укладуть Меморандум про співпрацю в напрямку будівництва високотехнологічних екологічно безпечних виробництв на території індустріального парку «Житомир-Схід» та розширення його меж.

Про це йдеться у проекті рішення міської ради.

Згідно документу, міська рада надасть фірмі право на користування (на умовах суборенди) земельною ділянкою з правом її забудови з кадастровим номером: 1810136600:06:001:0035 та площею 24,7324 га, наявні об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури та інші об’єкти, що розміщені за адресою: м. Житомир, шосе Київське, 44-Д в межах індустріального парку «Житомир-Схід».

Компанія повинна інвестувати власні та залучені кошти в розмірі не менше 2,5 млрд. грн. в будівництво виробничих потужностей в межах індустріального парку «Житомир-Схід», а також, після підписання договорів, протягом 18 місяців завершити будівництво виробництва.

Читайте також: У Житомирі затвердили концепцію індустріального парку ZHYTOMYR-EASТ в районі аеропорту

Окрім цього, «Житомирська меблева фабрика» має створити на території індустріального парку «Житомир-Схід» не менше 1250 робочих місць із середньою заробітною платою не менше 8,0 тис. грн. за місяць. 

Також міська рада забов’язується упродовж 2017-2018 років побудувати транспортну розв’язку в місті Житомирі на перехресті шосе Київське, 44-Д (виїзд/заїзд з території індустріального парку «Житомир-Схід»).

Як писав Репортер, «Житомир-Схід» з протестами, але внесли в єдиний реєстр індустріальних парків України