На Житомирщині ще дві громади входять в склад об’єднаних територіальних

Суспільство

“Час обирати нових лідерів нової системи управління країною, які готові власноруч змінювати на своїх територіях життя на краще і творити. Вітаю з Днем народження 40 об’єднаних громад, у яких сьогодні проходять перші вибори!”

Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко написав на своїй сторінці у FB.

«Символи Змін – сучасні нові школи, дитсадки, амбулаторії, будинки культури, дороги… Можливо, для більшості це просто слова, але для жителів новоутворених громад це нова точка відліку, нові фінансові можливості, зовсім інший підхід до планування та управління, вірний шлях до розвитку», – наголосив Геннадій Зубко.

Про це повідомляє сайт КМУ.

Тож сьогодні перші вибори проходять у 40 об’єднаних територіальних громадах: 4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ. До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради.

Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться в 1 об’єднаній територіальній громаді, у Волинській області – в 1 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 4 ОТГ, у Донецькій області – в 1 ОТГ, у Запорізькій області – в 7 ОТГ, в Івано-Франківській області – в 2 ОТГ, у Кіровоградській області – в 3 ОТГ, у Луганській області – в 1 ОТГ, в Одеській області – в 3 ОТГ, у Полтавській області – в 2 ОТГ, у Рівненській області – в 3 ОТГ, у Сумській області – в 1 ОТГ, у Тернопільській області – в 2 ОТГ, у Харківській області – в 4 ОТГ, у Херсонській області – в 1 ОТГ, у Хмельницькій області – в 2 ОТГ, у Чернівецькій області – в 2 ОТГ.

Окрім того, 29 квітня відбувається ще й додаткові вибори депутатів у громадах, приєднаних до ОТГ. Зокрема, у Житомирській області такі вибори проходять у 2 селищних радах, у Запорізькій області – в 1 сільській раді, у Харківській області – в 1 селищній раді, у Чернівецькій області – 1 селищній раді.

Після проведення виборів 29 квітня загалом в Україні буде створено 705 ОТГ.