На Житомирщині примусово закритий соціальний заклад можуть віддати під готель для паломників-хасидів. Назріває скандал

Суспільство

Сесією Овруцької районної ради прийнято рішення про закриття “Стаціонарного відділення по обслуговуванню одиноких і непрацездатних громадян” в селі Нові Велідники.

“Село Нові Велідники є одним із місць паломництва хасидів, які приїжджають на місце поховання рабина цадика Ісраеля. І вже багато років поспіль єврейська община розглядає приміщення лікарні як готель для паломників. Тож, переконана, що не у відсутності фінансування справа!!!!,” – пишуть у соцмережах овручани.

Місцева громада вийшла на мітинг проти закриття цього закладу, але українців, поки, не дуже збираються чути представники української влади.

“Наше приміщення хочуть забрати євреї, ми проти них нічого не маємо, вони почали будуватися, ми тільки за – людям будуть робочі місця, але те, що наше – нехай не чіпають: наше – хай буде наше, а собі – хай будують!”, – сказала під час акції з перекриття дороги працівниця соціальної установи, яку закривають всупереч волі громади і самих підопічних закладу.

І от таке от питання: невже наша українська обласна і державна влада не змогла питання облаштування паломників-хасидів у Нових Велідниках вирішити без скандалу, уважно врахувавши думку місцевої громади; і невже шанована єврейська община, яка завжди славиться своєю виваженістю і толерантістю, не врахувала інтересів місцевих жителів?