24 онкохворих дитинки з Житомира відвідали 1-й фестиваль «Радість» в дитячому таборі «Артек» в Пуща-Водиці

Без категорії

В Україні вперше відбувся Міжнародний Фестиваль «Радість» для онкохворих дітей. 134 дитини зі своїми родинами та друзями приїхали на свято в Артек з усієї України в цю суботу 22 вересня.

Вже 15 років проходять ці Фестивалі для онкохворих дітей з різних країн світу.

Автором ідеї такого заходу є Бенгт Нільсон, який теж був присутнім на Фестивалі.

На фестивалі створюється неповторна атмосфера щастя та свята, що дає дітям потужний заряд позитивної енергії та заряду до життя, вдихає в них нові сили для боротьби зі страшною хворобою.

До проведення Фестивалю було залучено цілий ряд благодійних та громадських організацій, бізнесустанов, представників уряду, приватних осіб. Активну участь в організації Фестивалю надали Лариса Лавренюк, керівник Фонду допомоги онкохворим дітям «Краб» та Світлана Борисівна Донська, Голова Асоціації онкогематологів України. Почесними гостями стали президент Фонду “Допомога онкохворим дітям” Валентина Маркевич та доктор відділення трансплантації спинного мозку лікарні Охматдит Олег Анатолійович Рижак, онколог із Німеччини Еміль Шлегель. Відбувся Фестиваль на території охайного комфортного МДЦ “Артек” у Пуща-Водиці. Головним організатором та генеральним спонсором фестивалю став благодійний фонд «Фонд Майбутнього» (Голова Правління Анна Коршунова).

Із Житомира і Житомирської області 24 онкохворих дитинки, разом із своїми сім”ями на комфортабельному автобусі відвідали цей фестиваль, що стало можливо завдяки БФ “Сім”Я” (засновники – подружжя Олена та Артур Хачатрян) у співпраці із БФ “За життя”, який очолює Людмила Свобода.

За словами Олени Хачатрян, свято, дійсно, вдалося, в емоціях дітей і батьків відчувалося задоволення, адже пролунало дуже багато побажань і теплих слів, дітей оточили турботою і любов’ю, свободою творчості і самовираження, дали їм розваги і подарунки, створили для них простір для отримання позитивних емоцій життєвої радості.

Дуже часто, саме радості нам усім і не вистачає, радість – це те, що можна створити самому, вона не залежить від зовнішніх обставин, а лише від внутрішнього бажання ділитися позитивом, адже якщо поділишся любов’ю – любов тільки примножиться. А любов – це, як відомо, ліки від усіх хвороб.