Ватикан поважає право України на Томос

Україна

Святий престол (збірна назва папи Римського і підпорядкованої йому Римської курії) висловлює повагу до рішення України створити єдину помісну церкву, заявляє прес-служба Міністерства закордонних справ, інформує Радіо Свобода.

Така заява з’явилася після зустрічі голови МЗС Павла Клімкіна з секретарем Святого престолу з міждержавних відносин Полом Річардом Галлахером на полях 73-ї Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

“Відбувся обмін думками щодо процесу надання автокефалії Українській Православній Церкві. Святий Престол поважає рішення українського народу щодо створення єдиної помісної церкви.

Українською стороною наголошено, що Томос, як перший крок до нової церкви, стане актом глибокої історичної справедливості та передвісником миру, єдності та гармонії, зміцнення конституційного принципу свободи віросповідань та захисту прав і свобод українського народу. Цей процес вже розпочався і повернення до “status quo” є неможливим.

Підтримка Святого Престолу та чітка позиція щодо надання Томосу є важливим кроком для посилення міжрелігійного діалогу”, – йдеться в повідомленні дипломатичного відомства