Динамо – Астана. Анонс і прогноз матчу

Спорт

Протистоянням проти флагмана казахстанського футболу команда Олександра Хацкевича візьме старт в Лізі Європи. Суперник бачиться досить загадковим і дуже непростим. При цьому ніякого іншого результату, крім перемоги, від киян все одно не чекають.

Справжня лавина невдач нахлинула за останній час на київський клуб. Результати після вильоту від Аякса з Ліги чемпіонів покотилися по похилій, а розмови про можливу зміну наставника не вщухають досі. Втім, президент Динамо Ігор Суркіс продовжує довіряти тренерському штабу Олександра Хацкевича. Такої ж позиції дотримуються і гравці. На перший погляд – цілковита ідилія, проте мірилом в футболі є виключно результат. Після трьох поспіль втрат очок в чемпіонаті надії київських уболівальників кинулися на Лігу Європи. Давно зрозуміло, що в цьому турнірі слабких опонентів просто бути не може, і перший же суперник є досить серйозним випробуванням.

Казахстанський футбол в останні кілька років переживає справжній ренесанс. Більшою мірою, це стосується виступів в єврокубках саме Астани. Столичний клуб на внутрішній арені не має собі рівних, незважаючи на активні спроби нав’язати конкуренцію з боку, відомого ще за радянськими часами, Кайрата. У нинішньому сезоні ситуація йде по звичній колії. Астана очолює турнірну таблицю, а команда знаменитого Андрія Аршавіна йде слідом. Правда, обидва лідери в своїх останніх матчах примудрилися втратити очки. Астана не змогла вдома дотиснути скромнейший Кайсар – в результаті похмурі нулі на табло.

І якщо в рідному чемпіонаті у суперника киян справи йдуть непогано, то ситуація з головним тренером тягне на якийсь детектив. Офіційно команду очолює українець Роман Григорчук, однак фактично він відсутній на своєму посту. Місяць тому коуч в зв’язку з особистими обставинами залишив Астану. Правда, Роман Йосипович обіцяє найближчим часом повернутися в стан команди. Поки ж Астану тимчасово очолює асистент Григорчука Григорій Бабаян.

Незважаючи на останні невдачі, фаворитом даного протистояння бачиться все ж Динамо. Статус зобов’язує. До того ж деякі гравці Астани вже встигли висловитися, нібито ніякого трепету перед київським клубом у них немає. Це повинно позитивно вплинути на команду Хацкевича в аспекті мотивації. Такі прецеденти траплялися. Пам’ятайте, як кілька років тому динамівці в гостях обігравали настільки ж завзятий на словах білоруський БАТЕ. У будь-якому випадку, на Олімпійському від Динамо чекають виключно перемоги. Зараз вона необхідна як ніколи.

Динамо – Астана

Четвер, 20:00, Київ, НСК Олімпійський. Арбітр – Халіс Озках’я (Туреччина). Пряма трансляція на телеканалі 2 + 2

Орієнтовні склади:

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч – Сидорчук, Шепелев, Буяльський – Циганков, Вербич – Русин

Астана: Еріче – Бейсебеков, Постніков, Логвиненко, Шомко – Маєвський – Томасов, Кляйнхайслер, Алмейда, Енріке – Кабананга

Прогноз: 2-1