Самокат чи сігвей – що обрати для дитини

Відпочинок

Транспорт для дітей – чудова можливість не лише весело провести час, а й швидко та зручно пересуватися містом. Більшість батьків, обираючи транспортний засіб для своїх малюків, не може визначитися – буде достатньо звичайного самокату, чи краще віддати перевагу сучасному сігвею. Про особливості кожного з них розповімо далі.

Особливості самокатів для дітей

Найбільш популярними серед дітей завжди були самокати. Вони прості в управлінні та мають невелику вагу. Крім того, можна знайти моделі для дітей різного віку – від 1 року. В залежності від навичок керування та вправності малюка, є можливість обирати між 3-х та 2-х колісним пристроєм, або навіть придбати чотириколісні дитячі самокати, які будуть менш маневреними, проте дуже стійкими.

Крім того, зараз багато виробників можуть запропонувати вам дитячі моделі електросамокатів. Єдина особливість – вони підходять для хлопчиків та дівчаток віком від 7 років. Тому для малюка такий транспортний засіб обрати не вийде. Електросамокат має безліч переваг:

  • управління таке ж просте, як і звичайним самокатом;
  • швидкість по рівній дорозі складає близько 20-25 км/год;
  • відрізняється довговічністю за умови правильного догляду;
  • широкий ціновий діапазон робить транспорт доступним для більшості людей.

Самокат майже не придатний до використання на ґрунтових чи гравійних дорогах. Причина цьому – відносно невеликі колеса. Крім того, для збереження властивостей акумулятора електросамокату його не можна повністю розряджати.

Переваги та недоліки сігвея для дітей

Найголовніша перевага сігвея – великі колеса. Вони дозволяють впевнено рухатися майже будь-якою дорогою, практично не відчуваючи вибоїн. Якщо ви плануєте використання транспортного засобу не лише на рівному асфальті – віддайте перевагу моделям з надувними колесами діаметром від 10 дюймів.

До позитивних якостей сігвея також відносять:

  • наявність рульової стійки для легкого утримання рівноваги;
  • можливість перевезення вантажу, наприклад, шкільного рюкзака;
  • швидкість близько 20 км/год.

З недоліків можна виділити велику вагу транспортного засобу – вона може сягати 50 кг, в залежності від моделі та її особливостей. Використовувати сігвей з розрядженим акумулятором, на відміну від самокату, не вдасться, і щойно індикатор заряду стає червоним – пристрій потрібно вимкнути і припинити його використання до повного зарядження.

Який транспортний засіб кращий для дитини

Обирати між самокатом та сігвеєм потрібно, орієнтуючись на побажання дитини та особливості майбутнього використання пристрою. Якщо подорожі відбуватимуться не лише на рівному асфальтовому покритті, а й на ґрунтових дорогах – сігвей буде найкращим варіантом.

Обираючи транспортний засіб для дітей віком до 7-ми років, віддайте перевагу самокату. Він буде більш зручним завдяки меншій вазі і наявності моделей для малюків.