Сни солдат: наших, і наполеонівських

Суспільство

Я БУДУЮ СВОЇ ПЛАНИ ІЗ СНІВ СВОЇХ СПЛЯЧИХ СОЛДАТ. Сказав Наполеон, і його чуйка двічі його підвела: в московській кампанії і в битві при Ватерлоо.

Позавчора мені ця цитата приліпилася до свідомості і я ніяк не міг її викинути з голови. Дійсно, звучить привабливо. Солдати хочуть перемоги, полководець зчитує ці очікування з їх “колективного безсвідомого” і веде їх в бій!

Зараз я опинився разом з солдатами, мобілізованими, сплю з ними поруч, і можу, так би мовити, зчитувати їхні сни. Ну, зрозуміло, що не зчитувати, а просто бачу їхні настрої і чую, що вони говорять.

Так от: сни наших солдат – це зберегти своє життя, вижити, залишитися неушкодженим. Всі ХОЧУТЬ ЖИТИ! ТУТ ЦЕ ТАК ВІДЧУВАЄТЬСЯ! Якщо Наполеон приписував своїм солдатам свої власні амбіції – то він за це в результаті і поплатився.

Такі ж самі “сни” – бажання жити і у сержантів, старшин та офіцерів. Про Україну теж думають, бо якби на Україну було байдуже, то людей би ніхто не втримав.

Це я кажу про настрої мобілізованих, людей домашніх, для яких потрапляння на війну – великий стрес. Звичайно, є в нашому суспільстві прошарок воїнів по духу, які живуть війною, все життя до неї готуються, на ній і в ній реалізовуються. Можливо, НА ЇХНІХ снах будував свої плани Наполеон.

Я це до того, що ця війна – це великий стрес для нашого народу. Всі хочуть ЗБЕРЕЖЕННЯ УКРАЇНИ В ЇЇ ЗАКОННИХ МЕЖАХ І ЖИТИ. Люди (солдати, сержанти, старшини, офіцери) розуміють, яке випробування їх чекає, найближчим часом у них може бути перший бій.. але всі тримаються мужньо і я не чув від жодного сумнівів у необхідності захищати Україну.

Наполеон побачив у снах своїх солдат тотальну експансію території Європи. Я поки що побачив у снах оточуючих мене солдат бажання ЗАХИСТИТИ УКРАЇНУ І ЖИТИ.

Наші плани значно скромніші, ніж в Наполеона. Можна сказати, що вони насправді скромні і смиренні: УКРАЇНА І ЖИТТЯ. Це дає надію розраховувати, що в кінцевому результаті наші успіхи будуть кращими, ніж у великого експансіоніста.

Редактор сайту